PREMIILE HENKEL CEE 2009

header

Doar doua saptamani pana la finalul inscrierilor pentru cea de-a opta editie a Premiului Henkel CEE pentru Arta!
Artistii interesati mai au la dispoziţie doua saptamani pentru a se inscrie la editia de anul acesta a Premiului Henkel CEE pentru Arta, dedicata mai multor domenii simultan : pictura, desen, fotografie, video si instalatie. Dosarele de inscrieri sunt asteptate pana pe 8 iunie 2009 (data postei).

Editia de anul acesta a Premiului Henkel CEE pentru Arta este dedicata picturii, desenului, fotografiei, artei video si instalatiei. Castigatorul va fi ales de un juriu international renumit si va primi 7,000 Euro. Pe langa acest premiu, anul acesta, pentru prima oara, castigatorul premiului va fi invitat sa isi expuna lucrarile in cadrul unei expozitii individuale organizate la Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig (MUMOK) din Viena, unul din partenerii proiectului, alaturi de KulturKontakt Austria.

Si anul acesta, in cazul in care exista mai mult de cinci inscrieri in Romania, se va organiza o preselectie locala, jurizata de personalitati importante ale mediului artistic local si un reprezentant al companiei Henkel Romania. Juriul va alege cele cinci lucrari care vor intra in procesul final de selectie de la Viena, precum si un castigator local, care va primi un premiu de 1,000 Euro.

In cazul in care sunt numai cinci inscrieri in competitie, lucrarile vor fi transmise direct la Viena, pentru selectia finala.

Condiţii de înscriere în concurs
Pentru inscrierea la aceasta editie a “Premiului Henkel CEE pentru Arta” sunt necesare urmatoarele documente:

  • Curriculum Vitae şi documente care să ateste dezvoltarea profesională a artistului (în limba engleză);
  • 5-10 lucrări înscrise sub formă de fotografii, dosare, cataloage de artă (dimensiune maximă A3), diapozitive și DVD-uri. Nu se vor trimite lucrări originale în prima fază a competiţiei!
  • Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2006.
  • Competiţia este deschisă artiştilor din următoarele ţări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bielorusia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazakhstan, Kirghistan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina şi Uzbekistan.

Vârsta limită a aplicanţilor este 40 ani.Artiştii români sunt rugaţi să trimită lucrările lor (care să respecte condiţiile de mai sus) până cel tarziu 8 iunie 2009 (data poştei) la următoarea adresă:

GMP PR
Attn: Roxana Poede
Pt Premiul Henkel CEE pentru Artă
Str. Toamnei nr 83, sector 2
Bucureşti

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:
GMP PR, Roxana Poede, tel: 021 – 210 44 61, email: roxana.poede@gmp.ro

Lucrarile inscrise NU trebuie sa aiba nicio legatura cu Henkel sau produsele Henkel!

Henkel nu îşi asumă responsabilitatea pentru eventuala deteriorare a lucrărilor de artă. Lucrările înscrise de artişti vor fi returnate dupa deliberarea juriului sau după expoziţie. Nu se percepe taxă de participare la concurs.

Lucrările celor cinci finalişti internaţionali nominalizaţi la Henkel CEE Art Award 2009 vor fi expuse publicului în cadrul unei expoziţii organizate la Viena în luna noiembrie 2009. Artiştii vor fi rugaţi să trimită lucrări suplimentare pentru această expoziţie. Compania Henkel va suporta costurile de transport de aproximativ 150 Euro. Artiştii nu vor fi remuneraţi pentru participarea la această expoziţie din Viena (sau pentru expoziţia din ţara lor de origine).

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul oficial http://www.premiulhenkelpentruarta.ro/

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: